Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2008

Μια ... διαφορετική άποψη για το Ασφαλιστικό ...


Πωλούνται 15 πρόβατα γκαστρωμένα. Πληρ. Τηλ 075…

Ξεφυλλίζοντας τις τοπικές εφημερίδες ( ακολουθώντας την αρχή ότι η είδηση μπορεί να είναι και στις μικρές αγγελίες ) διάβασα μια θαυμάσια , έξυπνη αγγελία, ένα κωδικοποιημένο μήνυμα για το ασφαλιστικό. (Τύφλα να ΄χει ο κώδικας Ντα Βίντσι)

Πωλούνται 15 πρόβατα γκαστρωμένα ……
Οι μυστικές λέξεις κλειδιά που κωδικοποιούν το μήνυμα (!!!!) για το ασφαλιστικό και το οποίο αναλύουμε με μια δεύτερη ανα- γνώση των λέξεων του μηνύματος.

Πώληση / πούλημα = πώληση αγαθών έναντι τιμήματος αλλά και προδοσία έναντι τιμήματος

Πρόβατα = από το προ-βαίνω , αυτά που προχωρούν, βαδίζουν , εκτός από τα συμπαθέστατα ζώα σημαίνει και αυτούς που οδηγούνται στην καταστροφή (ως πρόβατα στην σφαγή) ή και τους ανθρώπους χωρίς βούληση που πειθαρχούν εύκολα προς κάθε εξουσία.

Γκαστρωμένα = πέρα από τη κατάσταση εγκυμοσύνης σημαίνει μεταφορικά και ενοχλώ κάποιον υπερβολικά ή περιμένω κάτι με ανυπομονησία

Ας δούμε και την κοινωνική πραγματικότητα , φιλήσυχοι πολίτες καθημερινοί εργάτες πωλούσαν την ικανότητα τους για εργασία, το τίμημα και ένα από τα αγαθά που θα αναμέναμε ήταν μια αξιοπρεπή σύνταξη μεταξύ από κάποια χρόνια εργασίας

Από το 1950-70 με μηδέν (0%!!) επιτόκιο η τράπεζα της Ελλάδας έδινε δάνεια από τα αποθεματικά των ταμείων για κίνητρα σε βιομηχάνους. Ενώ ο πληθωρισμός ήταν 10-20% και τα επιτόκια που μπορούσαν να εξασφαλίσουν από τις τράπεζες ως καταθέσεις 10-15%. Την δεκαετία του 80 δίνεται η δυνατότητα στα ταμεία να επενδύσουν το 10% σε τίτλους δημοσίου. Το 1992 με τον νόμο 2076/92 δίνεται η δυνατότητα 20% των αποθεματικών να τα «παίξουν» στο χρηματιστήριο. Το 1995 με τον νόμο 2225/95 οι τράπεζες αναλαμβάνουν άμεσα διαχειριστικό ρόλο. Το 1999 το ποσοστό των αποθεματικών που «παίζονται» φτάνουν στο 23%. Το 2002 με τον νόμο 2992 επιτρέπεται το «παίξιμο» των αποθεματικών του ιδρώτα χιλιάδων ανθρώπων σε προϊόντα υψηλού ρίσκου. Από το 1999-2002 η ζημιά στα ασφαλιστικά ταμεία λόγω χρηματιστηρίου ήταν 3,5 δις ευρώ!!

Και φτάσαμε στο σήμερα μετά τις εκλογές.

Ο απλός μέσος άνθρωπος έφτιαξε στο μυαλό του μια προσδοκία από την νέα κυβέρνηση , περίμενε με ανυπομονησία νέα μέτρα, νέες θέσεις, νέες πολιτικές (βλ. γκαστρωμένα) αλλά τελικά όσο να αφορά το ασφαλιστικό πολύ μεγάλη ενόχληση προκάλεσε (βλ. και πάλι γκαστρωμένα) . Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη ότι είναι τόσο οδυνηρά τα μέτρα που μοιάζουν με πολλαπλό βιασμό με την πιθανότητα της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ιδιαίτερα υψηλή (βλ. ξανά γκαστρωμένα με μια νέα οπτική) .

Και να το αποκρυπτογραφημένο μήνυμα .

Ο ιδρώτας αυτών που φιλήσυχα προβαίνουν είναι προς πώληση (τα πωλητήρια από ότι δείχνει η ιστορία τα φτιάχνουν και όλα τα κόμματα εξουσίας από το 50 και μετά κόβοντας και ράβοντας ο ένας σε συνέχεια του άλλου). Τα πρόβατα με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται στην σφαγή- εξαθλίωση. Δυστυχώς όμως δεν μπορούν εύκολα να αντισταθούν γιατί είναι και γκαστρωμένα (!!!!) ,αυτό που ανυπομονησία περιμένουν αλλά και αυτό που τους ενοχλεί είναι αποτέλεσμα της δράσης των βιαστών τους. Και αυτό δεν θα είναι παρά ένα άλλο πρόβατο για να διαιωνίζεται ο φαύλος κύκλος της πώλησης. Όσο τα πρόβατα παραμένουν πρόβατα και αγνοούν την διαδικασία με την οποία βρέθηκαν γκαστρωμένα συνεχώς θα υπάρχουν αγγελίες πώλησης.

Οικονομικοί αναλυτές τις ΓΣΕΕ μέσα από έγκριτες μελέτες μαθηματικά αποδεικνύουν ότι αν δε είχε γίνει κακοδιαχείριση των αποθεματικών των ταμείων η κατώτατη (!!) σύνταξη του ΙΚΑ θα ήταν 1200 ευρώ. Δεν είναι λοιπόν παράλογο το αίτημα για σύνταξη στα 55 οι γυναίκες και 60 οι άνδρες ( και νωρίτερα ίσως για κάποια επαγγέλματα). Που θα βρεθούν αυτά τα λεφτά είναι το ερώτημα . Να τα ζητήσουν και να τα πάρουν πίσω από αυτούς που τα πήραν και τα διαχειρίστηκαν …..και αν θέλουν, αν έχουν βούληση πολιτική υπάρχουν τρόποι και χωρίς να διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή ….

Αρθρο του Βασίλη Καπετάνιου στην εφημερίδα "Αναγνώστης Πελοποννήσου". Αναδημοσίευση από το thelonapo.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

προφανές ότι συνυπογράφω!

Angelos είπε...

εεε, χωριανοί,

τα λεφτά τα πήραν τα πρόβατα να ξέρετε.

όχι όλα τα λεφτά βέβαια, αλλά τα πρόβατα εξέλεξαν τους λύκους (ή τα γουρούνια για τους φίλους του Όργουελ)που πήραν τα λεφτά.

τα πρόβατα έλπιζαν και ελπίζουν ότι θα τα διορίσουν στη στάνη, ή ότι θα γίνουν και αυτά λύκοι. έτσι φάγαν και αυτά από τα λεφτά που πήραν από τα άλλα πρόβατα.

"προβατόλα, δώστα όλα" φώναζαν τα πρόβατα, "α,α,α ανδρέα, κριαρά" φώναζαν τα πρόβατα.

ευτυχισμένες εποχές για πρόβατα.

Ανώνυμος είπε...

η αλήθεια άγγελε είναι κάπου στη μέση πάντα.
Το θέμα είναι γιατί να διαλέξω ανάμεσα στον "δώστα όλα" και τον "πάρτα όλα";

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ –ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘ ΔΙΟIΚ ΥΠΟΣΤ.-KAI ME THN ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΑΦΗ
Πειραιώς 40, Τ Κ 101 82 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ 210 52.95.402 210 52.95.124 ΑΘΗΝΑ 28-01-2008
ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΜΜΕ
Προεδρικό Μέγαρο Βασιλέως Γεωργίου Β΄2
Αθήνα Τ.Κ 100 28 ΦΑΧ 210 7232342, 210 7248938
Σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν τολμούμε να κοινοποιήσουμε διότι όχι μόνο δεν τα διαβάζουν απεναντίας τα καταστρέφουν, και τα εξαφανίζουν .ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΑΡΦΑ
Αγαπητοί Κύριοι ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ
Πράγματι με έκπληξη, αλλά και με αίσθημα ευθύνης, αντιμετωπίζοντας τα δημοσιεύματα στον τύπο και στο διαδυκτιο, τα περί Μη Χρηστής διαχείρισης και κλοπής Κοινοτικών και Εθνικών Κονδυλίων, μέσα από τα προγράμματα υλοποίησης Εκπαίδευσης-Κατάρτισης, έχουμε να επιβεβαιώσουμε και να υποστηρίξουμε τα εξής (ΚΛΟΠΗ ΕΘΝΙΚΩΝ –ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ=ΦΟΡΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΦΕΛΩΝ)
1.Πραγματι η αποδοτικότητα και ωφέλεια των προγραμμάτων δεν έχει σκόπιμα μέχρι σήμερα μετρηθεί.
2.Το ότι ορισμένα αρκετά ΚΕΚ λαμβάνουν υπέρ το δέον προγράμματα είναι γεγονός.(π χ Μαστερ , Εκπαιδευτική Παρέμβαση, Εργομαθηση, Πυθαγορας,κλπ), εμείς διαπιστώσαμε ότι έχουν ισχυρές ΠΟΙΚΙΛΕΣ προσβάσεις σε Γενικό Γραμματέα Κοινοτικών πόρων και Επιτρόπους της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
3.Το ότι αρκετά ΚΕΚ προσκομίζουν έγγραφα και δικαιολογητικά, για την είσπραξη των δόσεων των προγραμμάτων , τα οποία πολλά από αυτά σκοπίμως δεν ελέγχονται, και αρκετά είναι Πλαστά και Εικονικά, επίσης είναι γεγονος.Συγκεκριμενα διαπιστώσαμε πλαστά δικαιολογητικά και εικονικές μισθοδοτικές καταστάσεις, αλλά οι Προϊστάμενοι, μας συμβούλεψαν να μην μιλήσουμε.
4.Το ότι μεταξύ μας από πληροφορίες που διαρρέουν, Υπουργείου και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ακούγονται για καταθέσεις Επιτρόπων σε Ελβετικές Τράπεζες, και σε of sore Εταιρείες , από ιδιοκτήτες των ΚΕΚ, επίσης είναι ένα πιθανό γεγονός.
5.Το ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα έλεγχου διαχείρισης κοινοτικών προγραμμάτων, επίσης είναι γεγονος..Δεν θέλουν κανένα έλεγχο ιδίως οι Επίτροποι της Ε.Ε.(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ=ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ)
6.Το ότι τα ΚΕΚ προσκομίζουν πλαστές και εικονικές αποδείξεις, ότι δήθεν έχουν πληρώσει εκπαιδευτές, και εκπαιδευόμενους είναι πραγματικό γεγονος.Κανενα ΚΕΚ δεν δημοσιοποιεί Οικονομικές καταστάσεις.
Παράδειγμα το ΚΕΚ Παστερ , το ΚΕΚ Εργομαθηση, υπάρχουν στοιχεία στους φακέλους της υπηρεσίας μας. Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ.ΟΑΕΔ και ΑΛΛΟΙ τα γνωρίζουν πολύ καλά.(Στην Εισαγγελία έχουν σταλεί αναλυτικα στοιχεια )
7.Το ότι στα ΚΕΚ-ΙΕΚ μέσα γίνονται εκβιασμοί, συναλλαγές , με λογισμικό -ΠΑΡΑΝΟΜΟ κόπιες , εκπαιδευτές ανίδεοι,αναξιοκρατία, απουσίες με κάλυψη, χώροι ακατάλληλοι, όλα αυτά επίσης είναι γεγονός.
Γνωρίζοντας όλα αυτά, και τα οποία καταγγείλαμε στον Αρειο Παγο Εισαγγελία, αλλά δεν ελπίζουμε σε καμία εξέλιξη, αφού η Εισαγγελία, φροντίζει να θέτει στο αρχείο, κάθε καταγγελία. Και βέβαια αυτό δεν μας εκπλήσσει διότι και με στοιχεία για το σκάνδαλο της siemens από τον Ιούλιο 07 τα κρατά φυλαγμένα γέρα στο συρτάρι της , παρ όλο που οι Εισαγγελείς Μονάχου Γερμανίας ΠΙΕΖΟΥΝ για δημοσιοποιησει.Ορισμενα σχετικά δημοσιεύματα είναι τα εξής(αυτά βρήκαμε μέχρι σήμερα )
http://elawyer.blogspot.com/2005/10/1997.html--http://www.aei-tei.gr/987.html
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=146112
http://www.kentri.gr/1/post-383.html--http://www.aei-tei.gr/1045.html
http://www.aei-tei.gr/1008.html-- http://www.ekdp.gr/index_flash.html
http://www.paso.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=838&Itemid=62
http://www.ekdp.gr/index_flash.html
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ–ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ 1-2-2008 Κταγγελια Συλλογος Δημ Υπ.
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ 3-1-2008 Καταγγελια Δικαστες.
http://www.kentri.gr/3/post-384.html
Επίσης σε μηχανές αναζητήσεις με λήμματα κοινοτικά κονδύλια, κακοδιαχείριση, δημόσια ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΟΕΕΚ, ΙΔΕΚΕ,κλπ θα διαφωτίσουν τον Λαό.
Ζητούμε να σταματήσει η όλη τραγωδία , και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.
ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΞΑΠΟΛΙΣΕΙ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ.(Έχουμε αντιληφθεί ότι στήθηκε μια μηχανή, από την οποία οι μόνοι που ωφελούνται είναι το Όλο γραφειοκρατικό κατεστημένο, ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ-ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΙ που φροντίζει την στεγανοποιήσει του, και την αποτροπή ελέγχων.
http://www.elliniko-fenomeno.gr/?p=2727#more-2727

Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση! είπε...

Σας γνωστοποιώ την ύπαρξη του site:

http://asfalish.blogspot.com

Είναι μια πρωτοβουλία για τη μάχη του ασφαλιστικού