Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Πολλοί πλέον ξέρουμε οτι στην χώρα αυτή καλό είναι να κρατάς το σάλιο σου και να ασχολείσαι με την καθημερινότητα και την τεχνική εξισορρόπησης στους μηνιαίους λογαρισμούς εν καιρώ κρίσης.
Στην ροή των ειδήσεων, ολοι σχεδόν αποκτούν κάποια στιγμή μια ανοσία στην εκπομπή ανούσιων πολιτικών μηνυμάτων( ιδια πρόσωπα, ιδια γευση).
Άραγε υπάρχει πιθανότητα διάλυσης του ελληνικού πολιτικού συστήματος, στην βάση της επικράτησης Απλής Αναλογικής, μετρώντας τους όποιους κινδύνους ακυβερνησίας για κάποιο διάστημα;
Μπορεί η κοινωνία να κατανοήσει την υφιστάμενη αντιδημοκρατική εκλογικη μηχανική εξουσίας;
Μήπως ετσι θα πάψει να έχει και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ΛΑΟΣ, δογματικό, εύκολο και καταγγελτικό λόγο;
Τί φοβάται άραγε η καθεστωτική νοοτροπία των δικομματικών προνομιούχων; Μήπως αυξηθούν οι κομμουνιστές ή μήπως αυξηθούν οι ακροδεξιοί; Και λοιπόν;
Εχει ή δεν έχει ''μαξιλάρια'' και δικλείδες ασφαλείας η σύγχρονη πρωθυπουργοκεντρική-απολυταρχική δημοκρατία,που δυστυχώς ανδρώθηκε επι Α.Παπανδρέου, ενώ επί Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρεόυ βρέθηκε στην υπερτατη εκδοχή της;
Ο εκλογικός νόμος, η διαδιακασία ανάδειξης αρχηγού κόμματος, και άλλα πρωτεύοντα θέματα που αναδεικνούν ομάδες και πρόσωπα εξουσίας που μας διαφεντέυουν, έχουν μελετηθεί διεθνώς, και σε αρκετές περιπτώσεις,δημοκρατικοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό ,παράγοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ζωή, εργασία,οικονομία,πολιτική, εξουσία, είναι παίγνια με κρυμμένους μηχανισμούς προτιμήσεων( επι τη ευκαιρία,πριν 2 χρόνια,το Νόμπελ Οικονομίας δόθηκε σε ομάδα Οικονομολόγων που 25 χρόνια ασχολέιται με άυτή την Συμπεριφορική Μηχανική των συναλλαγών μεταξύ ατόμων με διαφορετικές προτιμήσεις).
Τα πάιγνια, θέλουν κανόνες. Οι κανόνες είναι λάθος στην ελληνική πολιτική σκηνή και απο αυτούς πηγάζουν και οι μή αποδοτικοί θεσμοί.
Η ανατροπή των κανόνων δεν είναι αναρχική πράξη κατεδάφισης νόμων και θεσμών. Είναι πολιτική πράξη ,πράξη παρέμβασης.
Ας μην ρωτάμε πώς θα αλλάξουν οι κανόνες και σε ποιά συμφέροντα σταματούν...Ας τολμήσουμε να τους αλλάξουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: